Royal hotell

1940 – 1945

 

Krigshistoriske arrangementer

Vi har laget helt unike rammer for ditt neste arrangement. Konseptet passer bra opp mot konferanser og/eller festkvelder.

Våre konsepter består av følgende:

– Når arrangementet starter ønsker Petra (skuespiller) velkommen og utfører en monolog på ca 1 minutt. Deretter viser vi en film som på ca 2 minutter der samme person har hovedrollen. Her formidles deler av vår sterke historie.

– Soldaten Petterøe som skulle henrettes kommer også innom og forteller om hans dramatiske møte med Narvik og Royal Hotell. I denne sammenheng viser vi også en av våre filmsnutter.

– Petra er er tilgjengelig for tale knyttet til lunsj eller middag der hun forteller om vår 100 år lange mathistorie.

– Dere får også mulighet til å teste våre VR briller

Arrangement

Royal hotell i Narvik ble innviet 21. januar 1939, som et av Norges aller mest moderne. Blant gjestene som ankom i løpet av det første året, var det ikke bare handelsreisende og turister. Både England og Tyskland hadde planer om å innvadere Norge og Narvik for å få kontroll over malmskipingen fra de svenske gruvene. Å skaffe informasjon var viktig, og ved årskiftet 1939/40 hadde begge nasjonene sine konsuler på plass i byen. Britene sendte en tidligere sjøoffiser, Mr. Gibbs, mens tyskernes visekonsul het Wussow. Tyskeren var tilsynelatende alene, mens Gibbs hadde med seg tre engelske offiserer. Alle bodde på Royal Hotel, hvorfra de rapporterte jevnlig til sine regjeringer.

En rekke spennende personer jobbet eller var gjester på Royal Hotell under 2.verdenskrig.

Quality Hotel Grand Royal
Kongensgate 64, 8514 Narvik
Tlf: 76 97 70 00

Produksjon: FremoverLab 
Nettside: Riktig Spor AS